2018-2019: honderd jaar Carolus!

Welkom op de jubileumpagina van het Carolus Borromeus College! 

Op 1 september 1918 is de school gestart met lessen, dus schooljaar 2017-2018 is het 100e jaar waarin onderwijs wordt verzorgd op de school. Een mijlpaal dus, en een hele bijzondere ook! We vieren het 100-jarig bestaan van de school met onze leerlingen in schooljaar 2018-2019. Er is bewust voor gekozen om verdeeld over het hele schooljaar feest te vieren, dus niet tijdens een speciale feestweek.  Tijdens dit schooljaar staan verschillende activiteiten op de planning.

Reünie

Het is inmiddels een traditie geworden om tijdens elk lustrumfeest een reünie te organiseren voor alle oud-leerlingen en oud-collega's van het Carolus. Bij het 100-jarig bestaan van de school mag dat natuurlijk zeker niet ontbreken. Meer informatie vind je hier.

Expeditie Carolus

Expeditie Robinson maar dan voor de school! Op maandag 27 mei 2019 gaan 120 teams (bestaande uit leerlingen en personeel) strijden om de felbegeerde titel van 'expeditiewinnaar'. De sectie lichamelijke opvoeding is bezig met de organisatie van een groot sportmoment voor de hele school. Het is uniek dat we met zoveel mensen tegelijkertijd bezig zijn met sport en spel. En de sectie LO kennende zal het geen gemakkelijke opgave worden om winnaar van de dag te worden.
Omdat we niet met 1.600 mensen tegelijkertijd terecht kunnen op het sportpark zullen we de groep in tweeën verdelen. Terwijl het ene deel bezig is op het sportpark, zal het andere deel van de leerlingen op school zijn. Daar maken de leerlingen keuzes uit verschillende workshops die zij gaan volgen. Zomaar een greep uit de workshops die worden aangeboden: bootcamp, muurschilderen, dans, improvisatie, zwaardvechten, escape room, handlettering, zumba, mindfulness en papiersnijden.

 


Activiteiten eerder dit schooljaar:

Aftrap schooljaar

Tijdens de allereerste schooldag (20 augustus) van het jubileumjaar starten we met een kleine traktatie voor alle leerlingen en collega's, waarmee we het startsein geven voor het feestjaar. Ook heeft de school nog een andere verrassing in petto voor de leerlingen.

Officieel feestmoment

Op donderdag 25 oktober 2018 is er een officieel moment gepland. Voor dit moment worden ook onze relaties uitgenodigd, om felicitaties over te brengen en samen stil te staan bij honderd jaar Carolus. Het zal geen traditionele receptie worden, maar we proberen dit moment een eigentijdse draai te geven.

Schoolfeest 

Op de achtergrond is een commissie bezig met de voorbereidingen voor een jubileumfeest voor alle leerlingen en collega's. Behalve het brugklasfeest en het eindexamengala organiseert de school dit jaar geen schoolfeesten, en zullen we één keer uitpakken tijdens het jubileumfeest op 23 november 2018. Meer informatie volgt natuurlijk snel.