Speerpunten

Het is een belangrijke keuze die je aan het eind van groep 8 gaat maken. Je moet een school kiezen waar je de komende jaren onderwijs gaat volgen. Hieronder leggen we uit wat het Carolus Borromeus College je nog meer kan bieden.

XL-leren
Zijn de gewone lessen te gemakkelijk dan ben jij misschien de leerling die van het XL- programma gebruik wil maken. Zo kun jij jouw opleiding bij ons op school veel meer zelf invullen! Voor meer informatie klik hier.

International Business College
International Business College (oftewel IBC) is een studierichting voor leerlingen van havo of vwo die later in de economische sector willen gaan werken. Als je ondernemend wil leren en je talenten wilt ontwikkelen, als je gemotiveerd bent en anders dan alleen uit boeken wilt leren dan is het IBC misschien wel iets voor jou. Je volgt dan in de laatste twee jaar van je studie 4 dagen gewone lessen en 1 dag leer je ondernemen. Voor meer informatie klik hier.

Internationalisering
Letterlijk je grenzen verleggen, dat is internationalisering. Niet alleen over het buitenland leren, maar ook in het buitenland leren. De grenzen in Europa zijn vervaagd. Je bent niet alleen Helmonder en Nederlander, maar ook Europeaan! In dat opzicht is het belangrijk dat je leert over andere landen. Leren over gebruiken en gewoonten van mensen in andere landen, jezelf de taal eigen maken die in andere landen gesproken wordt, kijken naar de bestaansmiddelen van mensen in andere landen of nadenken over de zorg en het onderwijs in andere landen. Een studie of stage in het buitenland vergroot je kansen op de arbeidsmarkt. Klik hier om te zien hoe het Carolus Borromeus College jou op weg kan helpen je internationaliseringsportfolio vullen.

3D Design
Leerlingen in 3 en 4 mavo-plus kunnen kiezen voor het vak 3D design. Dit is een nieuw vak waar je les krijgt in drie dimensionaal computer tekenen. Je op de computer dingen ontwerpen zoals een brug, een gebouw, een kast of een heel interieur. Hiervoor werken we met professionele designprogramma’s. Zo kun je straks je eigen droomhuis ontwerpen! Voor meer informatie klik hier.